Selecteer een pagina

Wie is JouwJuf

Ik ben Annemijn Rooze, 36 jaar, getrouwd en moeder van twee zoons. Ik werk vijftien jaar als juf in het basisonderwijs. In die tijd heb ik alle groepen lesgegeven, van de kleuters tot groep acht. Naast JouwJuf werk ik ook als intern begeleider op een basisschool in Hoogvliet Rotterdam.

Ik volg jaarlijks diverse nascholingen. De afgelopen schooljaren volgde ik onder andere de cursus bouwcoördinator  over het coördineren van collega’s op de basisschool, bij de CED-groep. Dit schooljaar ‘de kunst van het lesgeven’ van Octo, over de nieuwste les inzichten en toepassingen. Eerder al de 3-jarige nascholing Montessori-onderwijs. De opleiding voor intern begeleider heb ik in juli 2018 afgerond bij InHolland.

Bij het werken op een basisschool kom ik allerlei problemen tegen, van kinderen die niet goed lezen tot een achterstand bij rekenen. Ook werk ik met kinderen met ADD en ADHD, autisme en dyslexie.

Maria Montessori had als lijfspreuk: ‘Leer mij het zelf te doen’. Mijn doel is om de leerling te laten zien en ervaren hoe hij/zij het zelf kan doen. En dát hij het zelf kan doen.

Natuur

de werkruimte van JouwJuf

de werkruimte van JouwJuf

Ik werk vanuit mijn eigen huis. Daar zijn alle spullen voorhanden.

Ik werk graag met concrete materialen en ga eventueel naar buiten met de kinderen. De keertafels begrijpen aan de hand van klavertjes vier in het gras werkt beter dan alleen op papier. Mijn achtertuin of het park om de hoek bevatten schatten aan leerstof.

Wilt u meer informatie? Maak gebruik van de pagina  contact.

 

Bewaren